Bronzen beelden . beeldend kunstenaar

Bronzen beelden, direct leverbaar.

Verpakt in een luxe kist plus doos.

Achteraf betalen voor bedrijven.

Kunstopdracht ook via email.

Bronzen beeldje, asbeeldje of gedenkbeeldje van kunstenaar Ragonda IJtsma sculpturen ter nagedachtenis Bronzen beeld ter nagedachtenis aan echtpaar Gedenkbeeld, brons, ter herinnering bronzen beeldje, gedenkbeeldje als aandenken
Bronzen gedenkbeeldje, beeldje op een grafsteen door beeldhouwer Ragonda IJtsma kunst als aandenken bronzen urnbeeldje, beeldje voor as, asbeeldje van brons ter nagedachtenis Bronzen as beeldje, klein monument om overleden ouders te gedenken bronzen beeld ter nagedachtenis

Bronzen as beeldjes - gedenkbeeldjes - monumenten.

Kunst en emotie gaan hand in hand, in een bronzen monument of gedenkbeeld kunnen gevoelens en het karakter van een persoon heel goed tot uitdrukking worden gebracht.

Een sculptuur ter nagedachtenis.

Een bronzen sculptuur hoort naar mijn mening mooi te zijn, en u moet erdoor geraakt worden zodat u er altijd graag naar kijkt. Een bronsplastiek is een geliefd object als aandenken, ook omdat een kunstwerk blijvend is. Als ik in opdracht een bronzen beeld voor u mag maken zult u echt niet op zo'n persoonlijk kunstwerk uitgekeken raken.
Uw beeldje kan eventueel voorzien worden van een holle sokkel waarin ruimte is voor een gedeelte van de crematie as.

Kunstopdracht via e-mail of atelierbezoek.

Een uniek beeldje laten maken kan ook online. Niet iedereen is in de gelegenheid om mijn atelier bezoeken om het een en ander door te spreken, daarom kunt u dit bij mij via e-mail doen. Wat ik nodig heb is een korte beschrijving van het karakter van de persoon, wat is de gewenste grootte van het beeld of is er een budget? Mocht ik meer informatie nodig hebben dan zal ik contact met u opnemen.

Een asbeeldje gedenkbeeldje of monument laten maken.

Eerst zoek ik aan de hand van uw informatie naar de juiste vormgeving voor de sculptuur. Wat belangrijk is dat u straks een persoonlijk bronzen monument heeft, een mooie bronsplastiek waar u een goed gevoel bij heeft en houdt!
Ik begin met het maken van een wassen beeldje. Ik stuur u via e-mail foto's van het gemaakte schetsontwerp in was, bent u het eens met het ontwerp, dan gaat het beeldje als ik het geboetseerd heb naar de bronsgieterij.

Plaatsing: Als ik een beeldje voor u maak dan kan het bevestigd worden op een lage sokkel, een holle sokkel, een zuiltje of zonder sokkel als het bevestigd moet worden op een grafsteen, een brok natuursteen of op versteend hout.

Een herdenkingsbeeldje met as bestemming.

Het is mogelijk om een gedeelte van de crematie as te bewaren in een kunstwerk. Zodat men een mooi aandenken heeft waar men van kan genieten zonder dat het verdrietige emoties oproept. Het bewaren van de as in een speciaal ontworpen urn-beeld is een mooie manier om iemand
te herdenken. Een bronzen sculptuur waarbij de as onzichtbaar is verwerkt is minder confronterend dan een urn. Daarom vind ik een bronzen asbeeld een vriendelijkere oplossing.

Asbeeldjes die in opdracht gemaakt zijn.

Op de foto's ziet u voorbeelden van asbeeldjes, om u een idee te geven van de mogelijkheden. U ziet dat een gedenkbeeldje echt niet altijd groot hoeft te zijn. Een beeld van 30 cm hoog vind ik een mooi formaat.
De nabestaanden van een overleden echtpaar hebben mij gevraagd om een klein monumentje te maken ter nagedachtenis aan hun ouders. Men wilde een bronzen beeldje waarbij de karakteristieke manier van lopen en de lichaamshouding van vader en moeder herkenbaar weergegeven werd. In de sokkel van het beeldje is voldoende ruimte voor een hoeveelheid as (op de foto is slechts een gedeelte van de sokkel zichtbaar)

Ook het urn-beeldje van een zittende man heb ik in opdracht gemaakt. Men wilde vooral de karakteristieke zittende houding van de overleden persoon uitgebeeld zien. Het kunstwerkje is op een holle sokkel bevestigd.

Sculpturen met as-opslag.

Worden ook wel as beeldjes of urnbeelden genoemd, het is mijn bedoeling dat een buitenstaander dit soort sculpturen niet herkent als urn maar gewoon als een mooi kunstwerk, dat is prettiger om naar te kijken.

 

Wat kost een bronzen gedenkbeeldje?

Als ik in opdracht een beeldje of gedenkteken maak dan variëren de kosten tussen € 850,00 en € 1.250,00 voor een sculptuur van gemiddelde grootte.
De prijs is mede afhankelijk van de vorm, het formaat, het aantal bronzen figuren en de soort en afmetingen van de sokkel.
Meestal bestaat een beeldje uit een enkele figuur maar u kunt uiteraard ook een kunstwerk laten maken dat uit twee of meer figuren bestaat. Ik heb enkele gedenkbeeldjes vanaf € 500,00 in mijn collectie, deze kan ik meestal direct leveren.

De prijs van een beeldje is exclusief 9% btw.

Omdat u als opdrachtgever van een bronzen beeld direct contact heeft met de kunstenaar, zijn de kosten van een sculptuur lager dan wanneer er een tussenpersoon bemiddelt.
Bij een kunstopdracht voor een uniek beeld geldt het lage btw tarief van 9% zoals gebruikelijk is in de kunst.

Een bronzen kunstwerk is blijvend.

Een beeldje dat geplaatst is op een zuiltje of op een
steen kan namelijk na ruiming van het graf meegenomen worden naar huis. Men beseft vaak niet direct dat een grafsteen niet blijvend is en dat deze na een aantal jaren vergruisd wordt, maar een sculptuur gaat nooit verloren en kan als aandenken voor altijd behouden blijven.

Kunst op de begraafplaats.

Er zijn begraafplaatsen en crematoria met mooie gebieden voor een rustplaats waar een standaard grafsteen niet is toegestaan. Op deze plekken mag alleen een uniek object zoals een bronzen kunstwerk geplaatst worden.

Waarom een sculptuur van brons.

Voor een grafmonument kiest men meestal een beeldhouwwerk van brons, omdat brons lang meegaat en altijd mooi blijft is het bijzonder geschikt als grafmonument. Bijvoorbeeld een bronzen object op een grafsteen, een kleine sculptuur die in een opening van de steen wordt bevestigd of een groter grafbeeld dat vrijstaand geplaatst wordt, wat regelmatig het geval is op speciale begraafplaatsen.

Bronzen beeldjes in de collectie.

De kleine sculptuur “Altijd bij ons” nr 60, links boven, is direct leverbaar en kost € 500,00. Het kunstwerk drukt verbondenheid uit doordat de figuren samen één geheel vormen. De lege ruimte in de vorm van een menselijke figuur tussen de twee figuren in, geeft een gemis aan en dat er iemand bij hen hoort ook al is deze niet zichtbaar.

Beeld 62, “Verbondenheid” als monument voor een echtpaar.

Kleine bronzen asbeeldjes.

Zijn niet alleen handzamer maar ook voordeliger dan een groot beeld. Deze kunstwerkjes zijn geschikt voor plaatsing in of op de grafsteen.

Bronzen grafsculpturen.

Grotere beelden kunnen soms ook naast of bij een graf geplaatst worden. Ik heb beelden gemaakt die geschikt zijn voor dit doel maar ik kan ook een persoonlijk beeld voor u maken, dit kan gewoon via e-mail.
Wilt u mijn atelier bezoeken dan kan dit uiteraard altijd, maar wel op afspraak.