Bronzen beelden . beeldend kunstenaar

Bronzen beelden, direct leverbaar.

Verpakt in een luxe kist plus doos.

Achteraf betalen voor bedrijven.

Kunstopdracht ook via email.

bronzen beelden, atelier expositie van kunstenaar Ragonda IJtsma Kunstwerk van brons, vrouw, een bronzen beeld van Ragonda IJtsma Bronzen beelden, mannelijke figuur in opdracht gemaakt door beeldend kunstenaar Ragonda IJtsma Bronzen beeld, vrouw, een origineel brons van beeldhouwer Ragonda IJtsma
De vrouw, naakt en kwetsbaar maar ook sterk, vrij werk, bronzen beelden en tuinbeelden van van Ragonda IJtsma beeldend kunstenaar Bronzen beeldje van Ragonda IJtsma op boek indian business Bronzen sculptuur voor een onderwijsinstelling Bronzen beelden met het thema liefde, huwelijk en relatie van Ragonda IJtsma beeldend kunstenaar

Bronzen sculpturen - expositie in atelier en art gallery.

Bedrijven en particuliere kunstliefhebbers hebben de weg naar mijn atelier gevonden, heel vaak via mond tot mond reclame van tevreden klanten.

Ik maak bronzen beelden, altijd mensfiguren, mijn vrije werk bestaat uit lange broze solofiguren van vrouwen, vaak unica.
Mijn beeldhouwwerken werden eerder alleen op kunstbeurzen en in art galleries getoond maar kunt u hier nu ook online bekijken.

Mijn collectie omvat veel kleinplastiek, beelden van gemiddeld formaat maar ook grotere sculpturen van brons.
Er was van het begin af aan veel belangstelling voor mijn kunst, niet alleen van galerieën, kunstverzamelaars, particuliere kunstliefhebbers en bedrijven, maar ook van personen die nog niet eerder bewust met kunst in aanraking zijn geweest.

U bent op afspraak welkom in mijn atelier.

Maak eens een afspraak voor een atelierbezoek en neem gerust een vriend of vriendin mee, dat is gezellig en een atelierbezoek verplicht u tot niets.
U kunt er de op dat moment beschikbare werken in alle rust bekijken en natuurlijk maak ik dan een kop koffie of thee.
Er staat vrij werk, meestal unica, maar ook de kleinere kunstwerken die ik voor het bedrijfsleven heb gemaakt kunt u er bekijken, zoals beeldjes die ik ontworpen heb voor een award uitreiking, een bedrijfsjubileum of als exclusief relatiegeschenk.

Een publicatie over mijn bronzen beelden.

Langs de Nijl in een stille binnenhof staat een ranke zuil, zo torenhoog dat hij in de blauwe lucht lijkt op te lossen. Hij is bedekt met fijn gegraveerde schrifttekens en bovenaan zien we een sierlijk lotuskapiteel bekroond met een klein vierkant steenblok. Het geheel lijkt op de ceremoniële staf van een koning, vervaardigd door een meester edelsmid. De zuil is het restant van een bouwwerk opgericht door farao Taharka en hij is zo indrukwekkend dat de vorst met een standbeeld van zichzelf niet nadrukkelijker aanwezig had kunnen zijn. Het kleine steenblok is zijn hoofd het kapiteel zijn schouders en de pilaar zelf verbeeldt zijn rijzige en slanke gestalte. Zo bekeken is de zuil juist in zijn abstractheid een symbool en een portret tegelijk.

Ragonda IJtsma benadert dit grensvlak tussen figuratie en sierlijke strakheid precies vanaf de tegenovergestelde zijde.
Onveranderlijk is haar onderwerp de mens en met name de vrouw, misschien wel het aller oudste thema van de beeldhouwkunst en onbetwistbaar de vroegste visuele maatstaf voor harmonie en evenwicht. Vanaf de vruchtbaarheidsbeeldjes uit de steentijd tot aan de langgerekte naakten van Giacometti en Jan Sluijters zien we bovendien een gefascineerdheid met de sierlijke lijn die suggestief en decoratief tegelijk is.

De vrouw als arabesk.

IJtsma's hoge en vaak lineaire sculpturen hebben net als de Egyptische zuil een maximum aan uitdrukkingskracht bereikt door uiterste perfectie in het detail bij een gelijkblijvende grondvorm. Aspecten en onderdelen van het vrouwelijk lichaam worden tot sieraad en subtiel ornament tegelijk. Kleine volumeverschillen en glooiingen in brons suggereren schouders of de ronding van een heup.
Het hoofd wordt tot de knop van een staf en een geringe draaiing of buiging in de hals drukt heel herkenbaar een stemming of emotie uit.

De hiërogliefen van het gevoel.

Elegantie en evenwicht vloeien samen in ijle beelden.
Die uit zichzelf naar de hemel lijken te vervluchtigen.
De geciseleerde oppervlakken worden bedekt met een subtiel patina en de huid van het geheel lijkt te ademen.
Elke sculptuur is een zuil die leven ingeblazen krijgt en die door de minuscule accenten van onder naar boven "gelezen" kan worden als een kolom hiërogliefen. Op afstand wordt alles dan samengenomen in een totaalbeeld dat afwisselend arrogantie, tederheid, fierheid of in zichzelf gekeerdheid laat zien.

De bronzen beelden van Ragonda IJtsma.

Vormen een staalkaart van gevoelens, uitgedrukt aan een vrouwenlichaam en door een edelsmid getransformeerd tot ornament en lijn.

Bron: Kunstbeeld (kunstmagazine).

Galerieën

Galerie Wildevuur - Hooghalen
Galerie Lughien - Amsterdam
Galerie Sous Terre - Lithoyen
Galerie Witt - Dordrecht
E.P. Galerie - Düsseldorf
Smelik & Stokking - Den Haag

Kunstbeurzen.

KunstRAI - Amsterdam
Art Amsterdam - Amsterdam
Holland Art Fair - Den Haag
Lineart - Gent
Art Fair Autotron - Rosmalen
Gallery Art Show - Groningen

Exposities.

Na een jarenlange en ook prettige samenwerking met bovenstaande galerieën, waarmee ik altijd tentoonstellingen en kunstbeurzen in Nederland en in het buitenland heb gehad, verkoop ik nu mijn beelden ook vanuit mijn atelier en via de website.

Ik werk voor particulieren en bedrijven.

uit vrijwel iedere tak uit het bedrijfsleven, de overheid, diverse instellingen, stichtingen, universiteiten en verenigingen.

Kunstwerken in de openbare ruimte.

Bronzen sculptuur voor Universiteit Wageningen
WUR ter gelegenheid van 100 jaar Plant Breeding.

Bronzen plaquette met drie reliëfs.
Geplaatst op een buitenmuur van het hoofdgebouw
van Universiteit Leiden - Campus Den Haag.
Dit kunstwerk is onthuld door Z.K.H Willem-Alexander.

Publicaties en interviews.

Van radio tot interviews in kunstmagazines en in vakbladen voor beeldend kunstenaars.
Maar de publicatie hiernaast is zo'n duidelijke
verwoording van mijn werk dat ik het artikel graag
plaats.